Blog

So you think you can dukendonckdance

De voorbereidingen voor So you think you can dukendonckdance zijn in volle gang. Elke dinsdagmiddag assisteer ik samen met Sportservice Nijmegen de leerlingen die zich hebben aangemeld voor de show. Vol nieuwe ideeen en trots laten ze mij hun nieuwste danspasjes zien. De hele week oefenen ze en uiteindelijk moet ik ze ook nog eens gaan jureren. Hartstikke moeilijk want ze doen allemaal zo hun best. Dan denk ik gelijk aan Henny Huisman en dan zeg ik bij mezelf: Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn.

Basisschool de Luithorst

Bij basisschool de Luithorst zijn we een unieke sportshow aan het maken, samen met 16 leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 laten we zien waarom zij zou ontzettend goed zijn in sport. Ik krijg hulp van sportdocent Freek en met een spetterend muziekje maken we een knallende show. We proberen zoveel mogelijk sporten aan bod te laten komen en dansen hoort daar ook bij. Sommige jongens zijn daar iets minder blij mee en toch doen ze allemaal met het stoere dansje mee!

Peuterdans

Afgelopen donderdag ben ik begonnen met de eerste les Peuterdans, wat een enthousiasme 2 beste vriendinnen waren uitgelaten aan het dansen op bijpassende muziek!
Korte oefeningen samen met mama die geschikt zijn voor het ontladen van spanning en overtollige energie. Er hing een leuke, gezellige, positieve sfeer in de klas.
Ik hoop dat ik mijn passie aan deze jonkies mee kan geven en dat als ze groot zijn met veel plezier terug denken aan hun eerste dansles. En wie weet schuilt er in eentje nog wel een talent of net als mij een docente..

Eerste blog post

De eerste blog van Confidans. Plezier hebben in bewegen is een hoofdzaak. Als je je goed voelt en prettig met je lichaam dan straal je dat uit. Ontspannen is erg belangrijk en anno 2013 al helemaal. We rennen van hot naar her en hebben geen tijd meer om stil te staan behalve voor de televisie.. dans is dan ook een uitstekende manier van ontspannen en dan heb ik het dus niet over kijken naar So you think you can dance en in je hoofd bedenken dat je dat ook kunt. Dansen = doen.

Bekijk ook Dansdorp.nl